Goed financieel rendement voor Daisy...(en voor jou)

Daisy (27) werkt als winkelcoördinator bij Albert Heijn. Ze is blij met haar werk maar ook met het feit dat ze bij ons pensioen opbouwt. Voor Daisy en voor alle andere medewerkers en gepensioneerden van Ahold Delhaize Pensioen zorgen wij voor een zo goed mogelijk financieel rendement. Wat betekent dat eigenlijk voor jou? We laten je hier graag zien wat de door jou ingelegde premie in de toekomst voor jou oplevert.

3 minuten leestijd

Hierboven zie je dat jij zelf maar een klein deel van je uiteindelijke pensioen betaalt. Je krijgt dus echt waar voor je geld. Bovenop iedere €100 die jijzelf inlegt voor je pensioen, doet je werkgever er nog eens € 456 euro bij. Daarnaast groeit je pensioen vóór en na je pensionering aan door beleggingsopbrengsten. Vanuit je pensioen worden de kosten voor beleggen en de pensioenuitvoering betaald. Je ziet (in bovenstaand plaatje) dat ongeveer de helft van je van je pensioen verdiend moet worden met beleggingsopbrengsten.

Hierboven zie je hoe je pensioen door de jaren heen aangroeit. Je krijgt uiteindelijk veel meer pensioen dan dat je zelf aan premie lnlegt. Uiteraard gaan we in deze grafiek uit van verwachte resultaten bij een gemiddelde deelnemer – Voor Daisy en ook voor jou kan de situatie hiervan afwijken.