Onze missie, visie en doelstellingen in woord én beeld

In 2021 heeft het bestuur van Ahold Delhaize Pensioen een aangescherpte richting voor de toekomst uitgestippeld. Daarbij is de missie ‘Samen zorgen voor je gezonde financiële toekomst’ vastgesteld. Hiermee geven we richting aan alles wat we doen. Hieronder zie je hoe dat er op een overzichtelijk plaatje uitziet. Dit helpt ons om steeds weer te kunnen toetsen dat waar we mee bezig zijn, het juiste is voor jou. Onder het plaatje geven we meer uitleg hierover.

5 minuten leestijd

Zoom in om de afbeelding te vergroten. 

Lees hieronder meer over onze missie, visie en doelstellingen:

Onze missie: dit doen we voor jou

Onze missie vertelt waar wij als organisatie voor staan en waar wij elke dag met elkaar aan werken. Dit doen wij voor al onze deelnemers en dit doen wij met het hele team van Ahold Delhaize Pensioen, met onze partners, onze leveranciers en met Ahold Delhaize. Samen zorgen we voor jouw gezonde financiële toekomst.

Onze visie: dit beloven wij jou

Om onze missie verder inhoud te geven, hebben wij met elkaar bij Ahold Delhaize Pensioen afgesproken dat wij pensioen duidelijk, persoonlijk en gemakkelijk willen maken voor onze deelnemers. Dat beloven wij jou. Uit gesprekken met deelnemers is gebleken dat we daarmee tegemoet komen aan hun behoeften ten aanzien van pensioen. Met deze (klant)beloften maken wij onze missie voor jou waar. De manier waarop we dat vervolgens willen bereiken is vastgelegd in onze vijf strategische doelstellingen.

Optimale klantbeleving

We willen dat jij (onze deelnemer/gepensioneerde) positief verrast bent over onze serviceverlening en communicatie. Zoals je dat mag verwachten van een dienstverlener vandaag de dag. We leggen de lat daarin voor onszelf zo hoog mogelijk. We willen pensioen duidelijk, persoonlijk en gemakkelijk maken. Daar heeft een deelnemer behoefte aan. Dat weten we uit gesprekken. Wij luisteren goed naar jou. Op termijn, we verwachten in 2024, kun je steeds meer zaken rondom je pensioen zelf online regelen. 24 uur per dag, wanneer het jou uitkomt. Maar ook als je daarbij onze hulp nodig hebt, op wat voor manier dan ook, dan zijn we er voor jou.

Gezond financieel rendement

Het doel is om jouw pensioen te kunnen indexeren door het behalen van een gezond financieel rendement. Het is zelfs een van onze belangrijkste doelstellingen: een gezond financieel rendement halen. We moeten namelijk een groot deel van jouw pensioen verdienen met de beleggingsopbrengsten. Door een goed beleggingsresultaat kunnen we een goed pensioen betaalbaar houden. We moeten daarin wel altijd de juiste afwegingen maken. Als je alleen maar uit bent op een hoog financieel rendement, moet je veel beleggingsrisico nemen. Als we daarvoor kiezen, lopen we een groot risico dat we jouw pensioen moeten verlagen in slechte tijden. En dat is nu precies wat we echt niet willen.

Duurzaam pensioen

Dit gaat het over het integreren van maatschappelijke doelstellingen in alles wat wij doen. Denk daarbij aan beleggen met oog voor mens en milieu. Of aan een duurzame bedrijfsvoering van ons pensioenfonds zelf. Maar een duurzaam pensioen gaat ook over een houdbare pensioenregeling voor nu en de toekomst. Dus een goed pensioen voor nu én later.

Correcte en efficiënte uitvoering

Wij voeren jouw pensioenregeling correct en efficiënt uit. Dat lijkt misschien voor zich te spreken, maar achter de schermen werken wij er dag in dag uit hard voor. Wat ons betreft moet dat ook vooral ‘achter de schermen’ blijven. Maar het is voor jou goed om te weten dat we de continuïteit en kwaliteit waarborgen waarbij onze processen efficiënt, flexibel, digitaal en veilig worden uitgevoerd.

Samenwerken

Wij willen met elkaar samenwerken in een motiverende en slagvaardige omgeving. Dat gaat over de manier waarop wij werken, binnen het pensioenfonds én met onze partners buiten het pensioenfonds. Dat speelt zich natuurlijk ook vooral achter de schermen af, maar het is uiteindelijk ook van groot belang voor jouw pensioen. Alleen waar mensen op een goede manier samenwerken, worden optimale resultaten bereikt.